El Blog

Escuelitas de Tareas Calasanz

Les ETC,  (Escuelitas de Tareas Calasanz) va ser la resposta que els escolapis van donar a tants nens i nenes que rondaven pels carrers de Mexicali, Tijuana i Ensenada.  Els alumnes de les escoles només va a col·legi als matins o a les tardes, fet que potencia la presència de nens al carrer a tota hora. Per aquest motiu els escolapis van cokençar a obrir "centres" on realitzen Escuelas de Tareas per millorar els coneixements dels alumnes. En aquests moments participen uns 2500 nens i nenes i col·laboren un equip de 250 mestres voluntaris.Les ETC tenen la seva pròpia pedagogia i materials didàctics. que amb els anys han anat millorant fins l'extrem que el 2017 tot el funcionament i èxits de la ETC va ser motiu d'una tesi doctoral. En aquest vídeo us expliquem com funcionen:


Una altra de les característiques de les Escuelitas és que els mestres són voluntaris i membres del barri on es troben situades, i per ensenyar a llegir un nen que no en sap no cal un llicenciat. Per tant els alumnes més grans són mestres dels més petits, i els adults dels que ja en saben una mica més, com podem veure en aquest vídeo enregistrat en un moment en que estan jugant. Observeu la calma que hi ha. Al final veureu un rètol amb el nom de Ferrer i Guàrdia, creador de l'Escola Moderna, que és una de les fonts d'on veu l'Escuelita de Tareas CalasanzFent clic aquí podreu llegir la història de les Escuelas de Tareas, explicada pel Pep Segalés, un dels seus promotors:I acabem amb un vídeo que podríem considerar la Màgia de les Escuelitas de Tareas, 
i és quan els nens gran ensenyen als nens petits.


Aquí podreu trobar totes les escoles de Tareas deSi ens vols ajudar venint a col·laborar amb nosaltres, o fent un donatiu, fes clic aquí.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada